Even uit de verbinding


Er wordt gezegd dat dit coronatijdperk ons op verschillende en andere manieren met elkaar in verbinding brengt. Voorbeelden zijn onder andere quallity time met het gezin, online contact met elkaar zoeken. Klopt allemaal en het vraagt veel van onze flexibiliteit.

Ik heb vandaag samen met mijn dochtertje (Iris) een ecosysteem gebouwd, dat was erg leuk om te doen. Via ZOOM had ik leuke netwerkgesprekken en ik trof voorbereidingen om online training te geven. Hier krijg ik veel energie van. Daartegenover staat dat ik toch moet wennen aan de nieuwe omgeving waar ik nu in zit.

De keuken is omgetoverd in een mini school. Ik heb de rol gekregen als meester van groep 7 en de brugklas en tussendoor probeer ik dan ook nog wat huishoudelijke klusjes te doen. Het is toch ook wel fijn als je in deze tijd een beetje in een schone omgeving verblijft. Ik treed op als mediator tussen broer en zus, want die zijn elkaar ook zo nu en dan beu en dat begrijp ik ook wel weer. Zo zijn er nog een aantal dingen die op mijn pad zijn komen, waar ik voor deze crisis niet mee te maken had.


O ja, ik heb ook nog een onderneming waar ik energie in moet steken. Dit is zeker geen klaagzang. De goede verbinding in het gezin is er zeker en dat verloopt tot op zekere hoogte goed. Ik ervaar wel dat het iets met mijn energie doet.


Herken je dit??


Zonder verbinding ben je kansloos!

Wat ik vandaag merkte, is dat ik de verbinding met mezelf een beetje verloren was. Fysiek en mentaal was ik niet meer in balans. Ik weet van mezelf dat als fysiek en mentaal niet op de juiste manier met elkaar balanceren, ik niet datgene kan leveren wat er van mij gevraagd wordt in deze hectische situatie. Wat ik in dit geval heb gedaan om mentaal weer krachtig te zijn, zodat ik gezellig blijf voor mijn omgeving en kan leveren op de momenten dat het moet, is het volgende.

Ik heb vandaag extra aandacht besteed aan mijn energiemanagement. Meer water drinken en ik heb extra goed gelet op mijn voeding, geen vulling, maar gezonde voeding. Het gevaar is, als het mentaal wat minder met gaat, dat je de neiging hebt om naar slechte voeding te pakken. Komt dit je bekend voor? De juiste voeding (gezond) helpt mij bij het herstellen op fysiek en mentaal vlak.

Ik ben gaan bewegen! Ik heb de mountainbike gepakt en ben lekker het bos in gegaan met als doel te bewegen en te genieten van de omgeving. Ik moest de afspraak met mezelf maken om niet zo hard mogelijk het rondje te rijden, wat ik ook heerlijk vind om te doen (Trainen). Deze keer ging het om herstellen en dat is gelukt! Tijdens het fietsen, genoot ik van de omgeving en merkte ik dat ik weer in verbinding kwam met mezelf en helder kon nadenken. Hierdoor ontstonden er creatieve ideeën. Een van die ideeën was om deze ervaring met jou te delen en dat geeft mij ook het gevoel van verbinding.

Na 2 uurtjes licht zweten op de mountainbike heb ik aandacht besteed aan een ademhalingsoefening. Hierdoor kwam ik weer voor 100% in verbinding met mezelf. Ik voelde mezelf mentaal weer krachtig. Met als groot voordeel dat ik weer in verbinding kwam met mezelf en ons gezin en ik kreeg weer creatieve ideeën om op papier te zetten.Ik geloof dat je eerst in verbinding moet zijn met jezelf voordat je in verbinding kunt zijn met je omgeving. Zonder verbinding ben je kansloos. Er wordt op dit moment veel van jou gevraagd, zeker op het gebied van in verbinding zijn en blijven met jezelf en anderen. Hoe denk jij hierover? Wat herken jij in dit verhaal? Hoe merk jij het, als je uit verbinding raakt met jezelf?


Ik help je graag op weg in verbinding naar jezelf. Heb je vragen?


Neem dan contact met mij op: 06 47 22 48 85


Vitale groet,

Court

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
CONTACT
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram