• Anja van Bree | Luisteren naar je lijf

Van spanning naar ont-spanning

De pijn die hij al een paar jaar voelde was enorm. Zijn armen, benen, nek en schouders waren zó pijnlijk… Normaal functioneren ging al even niet meer, op zijn werk kreeg hij last van zijn houding als hij achter de computer zat. Hartritmestoornissen en hyperventilatie had 'ie ook al gehad. Onderzoeken bij huisarts, ziekenhuis, psycholoog en fysiotherapie hadden volgens hem 'niks' opgeleverd. Hij was teleurgesteld dat ‘zij’ hem niet beter konden maken. Hij begon er steeds meer van overtuigd te raken dat ‘ie een hopeloos geval was en dat hij: zoals er in het ziekenhuis was gezegd “ermee moest leren leven”. Van deze woorden raakte hij alleen maar verder in de put, hij voelde zich angstig en soms ook depressief. De pijn en de interne strijd maakte dat hij zich ging verdoven met drank en soms drugs.

Een bekende attendeerde hem op Cranio-sacraaltherapie. Hijzelf geloofde er niet zo in, maar nam toch telefonisch contact op...

Ik vertelde hem wat ik meende dat er met hem aan de hand was en wat er tijdens een behandeling gevoeld kon worden. Hij was nieuwsgierig genoeg geworden en maakte een afspraak! Ik ontmoette toen een twintiger wiens ‘alarmsysteem’ op hol geslagen was. Hij was erg alert, zijn spieren waren constant in de ‘vecht- of vluchtmodus’, oftewel hij stond in de ‘adrenaline stand’. Hij scande de omgeving, bleef me met zijn ogen volgen in alles wat ik deed. Bij het ontladen van de stresshormonen via technieken bij het hoofd, kon zijn systeem de alertheid meer- en meer loslaten. Hij merkte zelf op dat hij zich steeds rustiger voelde worden. Toen de sessie afgelopen was, meldde hij: “Volgens mij heb ik me nog nooit zó ontspannen gevoeld. Ik ben verrast dat ik dit kan voelen! Mijn hoofd is rustiger, ik voel mijn benen niet meer, ze zijn zo licht! Ik heb net stiekem met mijn hand even gevoeld of mijn benen er nog wel waren, ik voelde ze eerder alleen maar omdat ze zo pijnlijk waren. Zo bijzonder dit… Wanneer mag ik weer komen?” Binnen Cranio hebben we fantastische technieken om stresshormonen te ontladen en een alarmsysteem weer rustiger te krijgen. Uitermate geschikt als er veel stress in je leven is of is geweest. Ook behulpzaam indien er trauma opgeslagen is in je lijf of als je hoofd omloopt van je drukke gedachten/ teveel aan werkzaamheden.


www.luisterennaarjelijf.nl

aanraken voelen ontspannen rust balans energie


41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
CONTACT
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram